Litere volumetrice - informatii

Vizibilitatea literelor

Factori ce influenteaza vizibilitatea literelor

Proportiile.

Pentru a putea fi usor vazute de la distanta, experienta noastra si cercetarile in domeniu arata ca liniile verticale ar trebui sa fie cam o cincime din inaltimea literei. Liniile orizontale pot fi putin mai mici. Aceste proportii se aplica atat la literele mari cat si cele mici.

Distanta intre litere.

Importanta alegerii distantei corecte intre litere o putem evidentia cu exemplu de mai jos. Se observa ca in exemplu “incorect distantat”  literele se ataseaza vizual una de alta, facand mai greoaie perceperea corecta a mesajului.

Perspectiva.

Distanta intre litere este foarte importanta mai ales cand literele sunt vazute dintr-un anumit unghi, asa cum se intampla cel mai des in exterior.

Randurile.

Cu cat testul este pe mai multe randuri, cu atat va fi mai greu de citit in reclamele outdoor. Cu un singur rand orizontal privirea se misca natural, rapid si fara intreruperi. Cu cat sunt mai multe randuri cu atat mesajul va fi mai dificil de retinut, necesitand un timp de expunere mai mare. Daca totusi design-ul cere un numar mai mare de randuri atunci va fi foarte importanta distanta intre randuri.

Distanta intre randuri

Textul trebuie sa respire prin lasarea unei distante adecvate intre randuri pentru o vizibilitate maxima. Distanta incorecta duca la o scadere a usurintei in citire si implicit a vizibilitatii mesajului.

Alege corect!

Lorens advertising